Medlemsaktivitet med Aktivitus torsdag 26 oktober

Klubbens sponsor Aktivitus kommer att ha en medlemsaktivitet för oss med en föreläsning om intensitetsbaserad träning, samt en träning där man får möjlighet att göra laktattest. Missa inte denna möjlighet att lära dig mer hur man tränar mer effektivt.

Uppdatering 19 okt: Det finns 20 platser, men endast 13 st som har anmält sig på klubbaktiviteten i Eventor. Vill du vara med på denna aktivitet och få dina laktatnivåer mätta, så går det bra med efteranmälan direkt till Kristina på telnr nedan.

Aktivitus kommer först ha en kort genomgång på ca 20 min (inomhus) om intensitetsbaserad träning. Denna genomgång kan vara intressant både för unga och gamla, erfarna löpare och nybörjare. Därefter kör vi ett intervallpass med tidtagning och laktatmätning för att avsluta med kopplingen mellan intervallerna och teorin. Ett sätt att veta vilken intensitet man ligger i är att mäta sina laktatnivåer under träning.

Intervallpasset: Först kör vi 3-4 längre intervaller (ca 1000 m) och därefter 4-5 kortare intervaller (ca 500 m). Intensiteten kommer att vara ökande under passet, vi börjar lätt och sedan blir det hårdare allteftersom. Detta kommer ta ca 1 timme. Efter intervallpasset blir det teoretisk återkoppling (ca 30 min).

Alla är välkomna att lyssna och springa, men max 20 personer kan mäta sina laktatnivåer under träningen. Vill du det – anmäl dig via länken senast den 15 oktober i Eventor: https://eventor.orientering.se/Activities/Show/19149
Är det fler än 20 som vill få sina laktatnivåer mätt kommer Aktivitus tillbaka vid ett annat tillfälle.

Laktatmätningen vänder sig i första hand till lite äldre ungdomar (från ca 13-14), juniorer och vuxna. För de yngre löparna blir detta pass kanske alltför teoretiskt och laktatnivåer är inte särskilt tillförlitliga innan man kommit in i puberteten. Vi rekommenderar våra yngsta löpare att istället hänga med på Rävjakten som pågår vid Stallet samma kväll tillsammans med den Vita gruppen. Rävjakten kommer avslutas med festlig fika.

Har du frågor går det bra att kontakta Kristina Spångberg, 0707-993368.

Mer info om vad Aktivitus kan erbjuda
Information om ny sponsor som erbjuder fysiologiska tester och coachning