Träning

Här hittar du allmän information om LOK:s träningar. Under resp meny i vänsterkanten hittar du mer detaljerad information om tisdagsträningar, torsdagsträningar och andra aktuella evenemang.

För ungdomsträning: läs även på fliken Ungdom i menyraden

Tisdagsträningar

Tisdagskvällar är det organiserad OL-träning med start 18.00 vid Stallet (klubbstugan vid Dalbybadet i Dalby), eller från annan karta. Samåkning uppmuntras, läs och skriv om samåkning i Facebook-gruppen Lunds OK Samåkning. Träningen varierar över året med tyngdpunkten på långdistans och konditionsträning under vintern och på snabbhet och teknik vår-sommar-höst. I november och december annordnar vi en nattcup. ”Hemmakarta” är Dalby-Skrylle, men vi brukar ha träning på annan karta någon eller några tisdagar varje månad. Ungdomar i Gul+Orange+Lila tränar också på TKs träningar på tisdagar under mars-oktober. Efter träningen på Stallet kopplar vi av med dusch, bastu och fika. 

Torsdagsträningar

Torsdagar är det löpträning från Stallet, Dalbybadet. Under november-februari/mars är träningen istället i Lund med löpning och MAQ-gympa.

Träningsläger, träningsdagar

Träningsläger och/eller träningsdag har vi ibland, tex tidigt på våren i samband med säsongstarten eller på sommaren.

Träningstävlingar

Träningstävlingar förekommer också, t ex Lilla 5-dagars som i början av juni arrangeras av klubbarna i sydvästra Skåne, med fem etapper på tisdags- och torsdagskvällar. För att du inte skall förlora kartkontakten under vintern arrangeras på söndagarna i december OK Silvas traditionsenliga AdventOrient och sedan i januari – februari Vintercupen som ger möjlighet till härligt långpass med gemensam start.