Nybörjare

Informationsträffar för nybörjare och alla som vill veta mer om Lunds OK
Lunds OK bjuder in till informationsträff i klubbstugan en vardagskväll för att informera om klubbens verksamhet, träningar och tävlingar – minst 2 gånger på hösten och 2 gånger på våren.

Nybörjarkurs för barn, ungdomar och vuxna
Vår mycket populära nybörjarkurs börjar i månadsskiftet mars/april varje år. Cirka en månad innan kursstart kommer det ut information om kursen och anmälan på vår hemsida. Nybörjarkursen 2023 kommer att starta torsdag 23 mars kl 18:30. 

Informationsträffar våren 2023

Informationsträffar planeras till onsdag 1 mars, måndag 27 mars och onsdag 3 maj. Alla träffarna är på Stallet, börjar kl 18:30 och varar ca 1 timme. Stallet är Lunds OKs klubbstuga och ligger på baksidan av Dalbybadet, Lögarevägen i Dalby. Gå förbi tennisbanorna och runt husknuten så hittar ni oss.

Under träffen kommer man att få se klubbstugan, träffa några klubbmedlemmar, få information om de träningar vi har, hur dessa fungerar och vilken övrig verksamhet vi bedriver. Och även hur det fungerar med tävlingar etc. Det är samma info på de 3 träffarna, så tanken är att man ska delta vid endast ett tillfälle – välj den dag som passar bäst!

Informationsträffen är alltså inget träningstillfälle och innehåller ingen undervisning i orientering, – utan i stället en möjlighet för nya att förstå hur det fungerar inom klubben innan man kommer på träningarna. På träningarna är det mycket som händer, folk rör sig överallt och det är svårt att veta vem man ska prata med etc. Oftast finns det inte heller tid för den som håller i träningen att ta sig an de nya på annat sätt än att förklara vad träningen går ut på och vad man förväntas göra.

För mer info eller andra frågor maila gärna klubben på info@lundsok.se

Välkomna!

Kort info om klubben

Lunds OK är en av Skånes största orienteringsklubbar. Framför allt har vi en stor ungdomsverksamhet och våra ungdomar tävlar i elitserien i Skånes ungdomsserie. Vi har klubbstuga vid Dalbybadet i Dalby där vi bedriver en stor del av vår verksamhet.

Vi har orienteringsträning på tisdagar (augusti-maj) ofta från klubbstugan men även tex på Romeleåsen eller andra ställen nära Lund/Dalby. För nybörjare och de allra yngsta är orienteringsträningen istället torsdagar.  Det finns träningsgrupper för alla åldrar och nivåer. Nybörjarkurs för barn och vuxna på våren startar i mars och eventuellt även en omgång på hösten med start i slutat av augusti. Träningskommittén arrangerar träningarna för äldre ungdomar och vuxna. Ungdomskomittén arrangerar träningarna för barn, yngre ungdomar och nybörjare.

På torsdagar är det löpträning (typ intervaller) från klubbstugan (april-oktober). Under november-mars är torsdagsträningen i Lund och kombinerar löpträning med MAQ-gympa i Fäladsskolans gymnastiksal.

På helger (mars-april samt augusti-oktober) deltar klubbens medlemmar i orienteringstävlingar i Skåne eller i andra delar av Sverige. Under sommaren är höjdpunkten O-Ringen i slutet av juli. Klubben deltar även i stafetter som Tjoget, 10MILA och 25-manna.

Klubben arrangerar även varje år orienteringstävlingar, alltifrån mindre närtävlingar till större arangemang.

För mer info eller andra frågor maila gärna klubben på info@lundsok.se

Student i Lund?

Alla orienterande studenter i Lund med omnejd är välkomna att träna med Lunds OK. Detta gäller även de som vill fortsätta springa för sin gamla klubb, under en viss tid eller under hela sin studieperiod.
Läs mer: Student

Hur blir jag medlem?

Läs mer: Medlemsavgifter

Välkomna till Lunds OK!!