Student

…och orienterare

Trots viss brist på skogar i Lunds omedelbara närhet finns och blomstrar Lunds OK, en av Skånes allra största och bästa orienteringsklubbar.

Alla orienterande studenter i Lund med omnejd är välkomna att träna med Lunds OK. Detta gäller även de som vill fortsätta springa för sin gamla klubb, under en viss tid eller under hela sin studieperiod.

Lunds OK’s träningar under hela året

Tisdagsträningen – Orienteringsträning i skog, ofta i Dalby/Skrylle där klubbstugan (med dusch och bastu) finns, men även på annan karta framförallt under de varmare månaderna. Samåkning organiseras via Facebook-gruppen Lunds OK Samåkning. Läs om Tisdagsträningarna

Torsdagsträningen – Löpträning i Dalby/Skrylle från klubbstugan. Vintertid november-februari/mars tränar vi i Lund med löpträning och MAQ-gympa. Läs om Torsdagsträningarna

Träningstävlingar under lågsäsong

Varje vinter arrangeras i Sydvästskåne (dvs. nära Lund) AdventOrient i december och Vintercupen i januari och februari. Båda dessa är seriösa träningstävlingar där givetvis SportIdent används som stämplingssystem. AdventOrient består av fyra deltävlingar (en per adventssöndag) där man räknar ihop sina tre bästa resultat. Vintercupen avgörs under söndagarna i januari och februari, består av 8 deltävlingar varav de fyra bästa resultaten räknas. På 5 tisdagar i november och december arrangerar Lunds OK en nattcup som tisdagsträning, där man räknar samman resultaten från de olika etapperna. På grund av det gynnsamma klimatet kan vi alltså erbjuda riktig orientering året runt.

I början av juni arrangeras även Lilla femdagars, som är en träningstävling som går ut på att på varje etapp plocka så många kontroller som möjligt i valfri ordning under 60 minuter. Under juli och augusti arrangeras en serie parkorienteringar i Malmö

Stora stafetter som Lunds OK brukar delta i

Tiomila, Tjoget, DM-stafett, SM-stafett, Smålandskavlen, 25-manna.

Långträning under vintern

Ibland ordnas mer eller mindre spontana långdistansträningar på lördagarna under vinterhalvåret. Se till att vara med på våra mejllistor för den allra senaste informationen.

Byta klubb eller ej?

Som tidigare nämnts är givetvis alla orienterare välkomna att träna med Lunds OK, även de som tävlar för andra klubbar. För att få tillgång till träningar och andra klubbaktiviteter betalar man supportermedlemskap (några hundralappar om året) till klubben. Vi rekommenderar även att man antecknar sig på LOK’s maillista. Via maillistan, denna hemsida och Lunds OK på Facebook får man all information som behövs om orienteringsarrangemang i Lundatrakten och Skåne.

Givetvis rekommenderar vi studenter att även tävla för Lunds OK så länge de bor i Lund eftersom de då kan delta i alla regionens och klubbens mästerskap och tävlingar och även springa stafetter med träningskompisarna i Lunds OK.

LOST – Lunds Orienterande STudenter

Eftersom vi vet att det finns många orienterare som inte börjar träna med Lunds OK när de kommer till Lund som studenter (många slutar, vissa tränar själva) så fanns det länge tankar på att starta någon sorts studentorienteringsklubb i Lund med COL i Göteborg, LiTHe Vilse i Linköping, KOT i Stockholm och Myggans OS i Umeå som förebilder. Under hösten 2002 förverkligades detta och träningsgruppen LOST bildades. Lunds Orienterande STudenter var väldigt aktiva under en 10-årsperiod med tex träningar i samarbete med Lunds OK på torsdagkvällar vid Kårhuset.
Under senare år har aktiviteten i LOST varit sparsam, studenter är varmt välkomna till träningar inom Lunds OK’s ordinarie utbud.

Kontakta oss

Undrar du över något om orientering för studenter i Lund, tveka inte att kontakta klubben på epost info@lundsok.se. Eller vänd dig gärna direkt till vår Studentkontakt Elin Hugosson (messenger/facebook), mail elin.hugosson@gmail.com eller sms 0793-472104.