Nu är det snart dags!

Snart händer det! Finalen för löparna och finalen för vårt arbete! Allt känns också vara under kontroll. När vi från tävlingsledningen har stämt av med alla funktioner de senaste dagarna, så är det väl lite detaljer som det fortfarande skruvas på, men, i det stora hela känns allt vara som det ska.

Vi är redo

Banor är lagda, kartor tryckta, material är på plats, tillstånd är klara, kontrollvakts- och utsättningsschema klara, maten förberedd, startlistor lottade – webstreaming på gång. Det är jättekul att se tändningen och glädjen hos er alla i att arrangera detta!

Även väderchefen har gjort sitt jobb. Det blir mycket bra väder, 16 – 20 grader, sol med lite moln.

Löparna kommer

Vi har fått många anmälda, såväl elit med tidigare Världs-, Europa- och Svenska mästare som bredd i publiktävlingen. Det är 460 SM-deltagare och 660 anmälda till publiktävlingen på lördagen. Till det kommer dem som anmäler sig till öppna klasser på tävlingsdagen. Till SM i sprintstafett på söndagen är det 70 lag anmälda. Vi har löpare från Storbritannien, Norge, Finland, Nya Zealand, Danmark och Nederländerna, så det är inte bara en svensk angelägenhet.

Njut och känn stolthet

Det som återstår nu är att genomföra det hela. Kom ihåg att som funktionär njuta av upplevelsen och känn en enorm stolthet över att vi fått ihop detta stora och fina arrangemang.

Om det uppstår problem – och det kommer det säkert att göra – hjälp varandra! Det är många funktionärer som är med som inte är så orienteringsvana. Ni som är mer vana, kolla om ni kan hjälpa andra funktionärer. Och ni som är osäkra tveka inte att fråga andra och vänd er till era huvudfunktionärer!

Och så är det maten…

Ta del av planerna för utdelning av fika och lunch nedan.

Nu hjälps vi åt ända in i kaklet med detta!

Anna Ljungqvist, projektledare

Jens Sörvik, tävlingsledare

Kristina Spångberg, tävlingsledare

Fika och lunch

Det är en logistisk utmaning att få ut fika och lunch till alla dem som inte har tid och möjlighet att hämta i anslutning till arenorna. Här nedan kommer detaljer kring detta. Om det ändå missas något på vägen, ber vi om överseende. Dela med er om det blir kris och sök sedan upp utdelningen vid arenorna när tillfälle ges.

Kolla i listan om ditt/dina arbetspass/måltider är omnämnda. Om inte, gäller det som står längst ner.

Observera att lunch endast finns till dem som skickat in beställning. Det är tyvärr flera som missat detta och vi beklagar om utskick om lunchbeställning hamnat i skräpposten. Fika finns däremot till alla.

Kontrollvakt

Lördag

Arbetspass som börjar före kl 12 – fika och lunch vid respektive samlingsplats.

Arbetspass som börjar efter kl 12 – fika hämtas i friidrottshallen.

Söndag

Arbetspass som börjar före kl 12 – fika och lunch vid respektive samlingsplats.

Kontrollutsättare

Lördag

Fika vid arenan i Stadsparken.

Sekretariat

Lördag

Fika och lunch vid arenan i Stadsparken.

Start

Lördag

Fika vid starten.

Karantän och förstart

Söndag

Fika och lunch i Bollhusets B-hall. Lunch hämtas före kl 12.

Parkering

Lördag

Fika vid parkeringen.

Söndag

Fika vid parkeringen.

Lunch i Bollhusets B-hall före kl 12.

SIAC och överdrag

Lördag

Fika vid starten på fm.

Alla och allt som inte är omnämnt ovan

Lördag

Fika i friidrottshallen.

Lunch i friidrottshallen fram till kl 12. Därefter ute på arenan i serveringen.

Söndag

Fika vid arenan i Lundagård.

Lunch i Bollhusets B-hall fram till kl 12. Därefter så snart som möjligt vid arenan i Lundagård.