Resultat från sprintträningen 28 maj

Resultat från vårterminens sista TK-träning, sprint med kval och final med omvänd jaktstart. Banorna finns på Livelox för de som vill ladda upp sina gps-spår.

Vårterminens sista tisdagsträning var en sprintträning på sjukhusområdet i Lund, kval och sedan final med omvänd jaktstart. Banorna var byggda på knockout sprint-banorna från landslagets träningsläger i våras. Med extra hinder/avspärrningar inritade på kartan blev det kluriga vägval och intensiv orientering i hög fart.

Upplägget med omvänd jaktstart i finalen innebär att om alla gör samma prestation i finalen som man gjorde i kvalet så ska teoretisk alla komma i mål samtidigt. Nu blev det inte riktigt så, pga missar och dåliga vägval i kvalet så var där personer som sprang betydligt snabbare i finalen än de gjorde i kvalet. Loke som var snabbast i kvalet på Långa banan och alltså startade sist i finalen fick en tuff uppgift att gå ikapp hela startfältet, med 16 minuter att springa ikapp på första startande. Loke kom ikapp och sprang förbi 4 ryggar, av det 44 personer stora startfältet på den långa banan. Lika tufft var det för Isak F som vann kvalet på korta banan, och hade drygt 11 minuter att springa ikapp. Han passerade 2 personer av korta banans 13 löpare.

Först i mål i finalen och alltså vinnare blev på Långa banan Tobias och på Korta banan Theo. Grattis!

Resultatfil Resultat_omvand_jaktstart_202240528.xlsx
Fliken ”Slutresultat” visar klockslag för löparnas målstämpling i finalen, antal minuter efter kl 19.00 som var finalens första start. Övriga flikar för respektive bana visar löparnas tid i kvalet, samt start- och måltider för finalen.

Banorna finns i Livelox https://www.livelox.com/Events/Show/130175/Kval-final-onvand-jaktstart
Ladda gärna upp era gps-spår! Hinderna/avspärrningarna är inte med på kartan.