SM-arrangemanget firades med tävlingar, mingel och tårta

Av totalt ca 300 SM-funktionärer var det 120 st anmälda till festen som skulle fira vårt lyckade SM-arrangemang. Deltagarna delades upp i 10 st lag med olika färger eller mönster. Under två timmar, med avbrott för mingel och bubbel (så klart!), skulle diverse frågor besvaras och uppdrag utföras. Därefter följde tårtkalas och en finaltävling. Se bilder längst ner.

Svaret på några av tävlingsfrågorna kommer här:

  • 21 svenska dagstidningar publicerade minst en artikel om arrangemanget.
  • Lite drygt 400 hamburgare grillades på lördagen.
  • Ca 1600 häftklamrar gick åt på den majestätiska informationstavlan på lördagen.

Lagen skulle bl a även ta ett foto där lagmedlemmarnas fötter var i luften, göra ett konstverk som hyllade staden Lund, bygga ett torn av trästavar och pricka in en exakt målvikt som var 2023 g. Samtliga uppdrag hade lite speciella villkor som gjorde att lösningarna inte var helt självklara. Alla tävlingsmoment hade mer eller mindre krystade kopplingar till SM-arrangemanget. Konstverket gjordes t ex medan lagen befann sig i karantän utan möjlighet att kommunicera med varandra.

Några kvarvarande SM-tröjor fanns att dela ut och lagen fick motivera vem som skulle vara förtjänt av en sådan. Barbie, Sommarskuggan och Anders Tegnell var några av de mer fantasifulla förslagen som inte vann.

7 st citat skulle matchas mot rätt löpare eller funktionär. Här vill jag lyfta fram citatet från sekretariatets Göran Jonsson och som klockrent sammanfattar den laganda som genomsyrat hela SM-arrangemanget:

”Om jag fastnar på en öde ö så är det SM-funktionärerna och övrig personal som man vill ha med sig.”

Tack Kristina Spångberg, Hanna Modin, Ingrid Karlsson och Marie Borggren för era insatser med att få till SM-festen! Tack till ytterligare ett gäng frivilliga som bidrog med extra kaffe, tevatten, bärhjälp, serveringshjälp och undanplockningshjälp! Och tack alla deltagare som kom och lekte och trivdes tillsammans hela eftermiddagen!

Slutligen tack alla medlemmar i bästa klubben Lunds OK som nappade på mitt upprop i mars 2019 och sedan hela vägen in i kaklet! Visst skulle väl vi kunna arrangera SM i sprint? Ja, det kunde vi!

Anna Ljungqvist, projektledare SM sprint 2023

Mingel med bubbel och snacks mitt i tävlingsområdet, mitt i tävlingen (så klart)!
Lila laget sitter med fötterna i luften och samlar poäng.
Ljusblåa laget i full koncentration.
Vägningsstationen var belägen på parkens högsta punkt.
Orange laget planerar för vägning.
En av banderollerna som prydde stadens gågator veckan före SM fanns på plats.
Svarta lagets hyllning till staden Lund.
Hanna, Anna och Kristina gör resultaträkningen.

Foton: Tor Hellberg, Kristina Spångberg, Hanna Modin och Anna Ljungqvist