Lunds OKs ungdomar 8a på 10Mila

Lunds OKs ungdomar hade en fantastisk framgång på 10Mila 2024. Det grymma förstalaget skrev Lunds OK-historia genom att ta sig imål på 8e plats, 3e bästa svenska lag.

Lunds OK hade 7 lag på startlinjen i årets 10mila i Nynäshamn. 3 st ungdomslag, 2 damlag och 2 herrlag.

Ungdomarna startade festen på lördagseftermiddagen. Och det blev en fantastisk fest! Det var 14 LOK-ungdomar som var med på resan och alla kom godkända i mål. Av dessa var 6 st som gjorde 10mila-debut. Förstalaget klättrade i resultatlistan genom stafetten och slutade på en fantastisk 8e plats, 3e bästa svenska lag! I laget sprang Albert Paulsson, Elsa Ehrenborg, Tova Borggren och Isak Gustafsson. Stort grattis till er och era ungdomsledare!

I lite mindre full fart fortsatte sedan 10mila-dygnet för LOKarna med herr- och damstafetten under kvällen, natten, morgonen, etc. Framåt söndag eftermiddag var alla LOK-lag imål och bussen kunde rulla hemåt mot Skåne igen.

För att möta det nya regelverket om likvärdigt tävlande för män och kvinnor så var Damklassen i år utökad från 5 till 6 sträckor, varav de 2 första var nattsträckor. Herrklassen fick starta med 3 sträckor i dagsljus på lördagskvällen, sedan göra uppehåll ett par timmar medan damerna sprang sina nattsträckor, därefter jaktstart/vågstart ut på ”långa natten” och målgång för segrarna Stora Tuna en bit efter gryningen. Damerna fick alltså i år uppleva den klassiska 10mila-starten i mörker med hundatals pannlampor som lyste upp skogen ut från arenan. Efter de 2 nattsträckorna hade damklassen ett uppehåll under natten, fortsättning med jaktstart/vågstart på morgonen ut på ”långa dagen” och målgång under förmiddagen för segrande Stora Tuna.

Resultat på Eventor
Resultat Lunds OK-lag

Tidigare info
Laguttagningar och reseinfo