SM sprint och sprintstafett 27-28 maj 2023

Lunds OK arrangerar den 27-28 maj 2023 SM sprint och sprintstafett samt en publiktävling i anslutning till detta. Planeringen är i full gång, arrangemanget har en egen hemsida och alla klubbmedlemmar kommer förr eller senare att engageras i detta på ett eller annat sätt.

Nyfiken på arrangemanget?

Det kan vara bra att känna till att det är mycket hemlighetsmakeri kring SM-arrangemang. De exakta placeringarna av arenor, startplatser och tävlingsområden hålls hemliga för så många som möjligt och så länge som möjligt. De som behöver veta, de vet. Anledningen till detta är så klart att de tävlande ska ha svårt att med hjälp av t ex karttjänster på nätet räkna ut hur banorna kommer gå.

Vad vet vi om arrangemanget och vad kan man berätta?

Man kan lite förenklat säga att det man kan läsa sig till i Eventor kan man prata om. Allt annat som man i egenskap av funktionär fått veta ska man förutsätta är hemligt. I Eventor är det ett ganska stort område runt centrala Lund som är avlyst och den lilla arena-pluppen är placerad på Bollhuset. Alla SM-löpare kommer före start att sitta i karantän, avskilda från omvärlden och förbjudna att använda mobiler mm. Denna karantän kommer att vara i Bollhuset eller den angränsande friidrottshallen. När tävlingarna närmar sig kommer mer information att publiceras i Eventor.

Hur blir man funktionär?

Flera huvudfunktionärer med ansvar för olika områden är redan utsedda. Nätverket av funktionärer utökas efterhand och enklaste sättet att få hjälpa till med något som man själv tycker är roligt och intressant är att anmäla sig genom att fylla i det här formuläret. Det behövs totalt ca 300 funktionärer och medlemmar, släktingar och vänner är välkomna att anmäla sig. Varenda kontroll ska bevakas exakt hela tiden den är är utplacerad och det kommer behövas funktionärer som varnar allmänheten i t ex smala passager och gathörn. Alla funktionärer som tar sig an arbetspass på totalt minst 8 timmar får en T-shirt i funktionsmaterial och en enklare fika.

Anna Ljungqvist, projektledare
Kristina Spångberg, tävlingsledare
Jens Sörvik, tävlingsledare

Läs mer och följ arrangemanget

Arrangemanget har en egen hemsida. Där finns mer att läsa inklusive lite tankar från såväl de ovanstående som från banläggarna Lotta Linsefors och Åsa Ericsson.

Följ arrangemanget på Facebook och Instagram. Gilla, dela och kommentera gärna inläggen så hjälper ni till att göra arrangemanget känt så att vi lockar många deltagare.

Tävlingarna finns i Eventor:
SM sprint
SM sprintstafett
Publiktävling

Tillsammans skapar vi ett arrangemang som är ROLIGT, LÄRORIKT och HÅLLBART för alla inblandade!